سالم زيبا سالم زيبا .

سالم زيبا

ماش: خواص و مضرات، طبع و نحوه مصرف آن (طبق جديدترين تحقيقات)

ماش (Vigna radiata) در چين ، يك غذاي بسيار محبوب به ويژه در ماه هاي تابستان است. آنها در هند ، چين و آسياي جنوب شرقي كشت مي شوند. هند بزرگترين توليد كننده ماش با بيش از ۵۰ درصد از توليد جهان است اما تقريبا كل توليد خود را مصرف مي كند.

 

يك داروساز و پزشك بسيار مشهور باستاني چيني ، لي شي ژن (۱۵۱۸-۱۵۹۳) در كتاب خود با عنوان Compendium of Materia Medica بيان كرد كه ” ماش نه تنها به عنوان يك منبع غني از مواد مغذي توصيه مي شود بلكه به عنوان دارو نيز شناخته ميشود. ”

 

ارزش غذايي

 

ماش ها منبع عالي ويتامين ها از جمله – ويتامين A ، ويتامين هاي گروه B (تيامين ، نياسين ، ريبوفلاوين ، فولات ، ويتامين B6 ، اسيد پانتوتنيك) ، ويتامين C ، ويتامين E ، ويتامين K ، مواد معدني – پتاسيم ، منيزيم ، كلسيم ، آهن فسفر ، مس ، روي و منگنز هستند.

 

  • اين لوبيا فاقد گلوتن است.
  • عدس يك جايگزين عالي براي ماش است.

 

مزاياي ثابت شده و علمي ماش

 

۱- از بيماري قلبي جلوگيري مي كند

 

مطالعه اي كه در سال ۲۰۱۱ در مجله سم شناسي انساني و تجربي منتشر شد ، نشان داد كه اين لوبيا در مهار اكسيداسيون كلسترول LDL بسيار مؤثر است.

 

آنها توانايي تنظيم سطح LDL را دارند زيرا آنتي اكسيدان هاي آنها به عنوان مهاركننده هاي راديكال آزاد عمل مي كنند و باعث كاهش التهاب و برطرف كردن آسيب به رگ هاي خوني مي شوند. 

 

۲- خواص ضد سرطاني دارد

 

اين لوبيا حاوي ايزوويتكسين فلاونوئيدها و vitexin است كه داراي عملكردهاي مهار راديكالهاي آزاد است. آنها به كاهش استرس اكسيداتيو ، عامل ايجاد كننده سرطان كمك مي كنند.

 

ماش از طريق مكانيسم هاي مختلف، رشد كبد انسان و سلولهاي سرطان دهانه رحم را سركوب مي كند و باعث متوقف كردن چرخه سلولي سرطان و مرگ برنامه ريزي شده سلول ميشود.

 

۳- پروتئين

 

ماش مقادير قابل توجهي پروتئين دارد ، تقريباً ۳٫۱۶ گرم پروتئين در هر فنجان ماش موجود است. دريافت پروتئين از غذاهاي گياهي به اين مع

 

ادامه مطلب لينك زير:

ماش: خواص و مضرات، طبع و نحوه مصرف آن 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ مهر ۱۳۹۸ساعت: ۰۹:۱۳:۴۹ توسط:رادين موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :